skip to Main Content

AZ IGÉNYEI ALAPJÁN KÉSZÜLT, EGYEDI ÉS MINŐSÉGI – FINN SZAUNÁK KÉSZÍTÉSE

A Finn szauna esetében a forró levegő  hatására bőrünk hőmérséklete elkezd emelkedni és beindul az izzadás. A páratartalom 99 Celsius fokon 8-9% körüli, míg 75 Celsius fokon meghaladja a 22 vagy 23%-ot is. További jellegzetessége, hogy a kályhába helyezett kövekre vizet locsolhatunk, akár különböző illóolajokkal, amivel tovább növelhető a páratartalom.

A telefonos egyeztetés során egy közelítő árajánlat már mondható, azonban minden esetben szükséges egy helyszíni felmérés és pontos megbeszélés. Egyeztetni, kell a lambériát, illetve a padozat anyagát, a kályhát és az üvegezést. A pontos méretekből már kiszámolható a kályha teljesítményigénye, hogy az üzemi hőmérsékletet maximum 1 óra alatt elérje.

A finn szaunáink mindig szigeteltek, hőtükörfoliás falakkal készülnek (a beltérinek 5, a kültérinek 10 cm szigetelése van). A kályha mellett, van egy légbevezető, hogy a megfelelő levegő mennyiséget  és cirkulációt is tudjuk biztosítani.

Általában 2 padsort szoktunk illeszteni, hogy aki jobban bírja a meleget az feljebb, aki kevésbé az lejjebb tudjon elhelyezkedni!

A finn szaunát maximum 99 fokra lehet felfűteni!

Back To Top